Porcijas
4
Pagatavošanas laiks
10-15 minūtes
Gatavošanas laiks
30-40 minūtes
"Pirmo reizi, kad pamēģināju makaronus pasta e ceci, es pilnīgi iemīlējos un mēnešiem ilgi nevarēju pārtraukt tos gatavot. Tā garša un konsistence ir ārkārtīgi nomierinoša, un, riskējot aizvainot mūsu itāļu brālēnus, es salīdzinu tās nomierinošās īpašības ar pieaugušo pupiņu uz grauzdiņiem. Atkarībā no tā, kur Itālijā atrodaties, pasta e ceci katrā reģionā krasi atšķiras. Nabadzīgajos dienvidos to gatavo no mannas putraimu makaroniem bez olu piedevas, aunazirņiem un varbūt nedaudz tomātu. Savukārt, pārvietojoties uz ziemeļiem, bagātākos un bagātīgākos reģionos, soffritto pamatā sāk parādīties anšovi, bagātīgi olu makaroni un bagātīgi pancetta gabaliņi. Es mīlu šo ēdienu visos šajos veidos, jo īpaši ar labu pancettu, un atkarībā no laikapstākļiem un ledusskapī esošajiem produktiem es bieži pievienoju kādu no šīm greznajām piedevām. Bet šajā grāmatā es nolēmu parādīt, cik labs tas var būt savā pieticīgākajā formā. Vienīgais mans lūgums ir, lai jūs izmantotu kvalitatīvus vārītus aunazirņus."
Izvilkums no The Farm Table Teksta autortiesības © 2023 - Julius Roberts. Autortiesības uz fotogrāfijām © 2023 - Elena Heatherwick, izņemot, kā norādīts. Ilustrāciju autortiesības © 2023 - Jethro Buck. Izdevniecība Ten Speed Press, Crown Publishing Group izdevniecība.